KEMUDAHAN

KEDAI CENDERAMATA MORE MORE TEA INN
KEDAI CENDERAMATA MORE MORE TEA INN

More More Tea Inn pada mulanya direka sebagai set pengambaran sementara bagi Filem Hong Kong "Summer Holiday" pada tahun 1999. Namun begitu, set ini tidak dapat bertahan disebabkan oleh bahang  pulau dan makin kelamaan ianya menjadi semakin reput .

Pada tahun 2003, Laguna Pulau Redang Resort membaik pulih bangunan ini dengan menggunakan kaedah pembinaan dan bahan-bahan yang lebih kukuh.

More More Tea Inn kini merupakan kedai cenderamata khas untuk Laguna Pulau Redang Resort dan menawarkan pelbagai barangan cenderamata, kraftangan, alat permainan, pakaian, aksesori, barangan mandian, makanan ringan dan minuman. Ianya juga merupakan salah satu tarikan yang paling popular dan tempat fotografi, terutamanya di kalangan pengunjung yang pernah menonton filem ini.

PUSAT SELAM
PUSAT SELAM

Pusat selam PADI kami dilengkapi dengan peralatan terkini dan semua bot kami membawa peralatan kecemasan - unit oksigen, kit pertolongan cemas, radio, jaket keselamatan dan lain-lain Kami juga merupakan satu-satunya pusat selam di Pulau Redang yang menawarkan Udara Nitrox; yang membolehkan anda lebih penyahmampatan ketika menyelam, ini bermakna anda kini boleh menyelam lebih lama dan kembali kepada permukaan air lebih awal.

Sama ada anda seorang penyelam kali pertama atau penyelam yang berpengalaman, kami menawarkan segalanya untuk setiap orang. Pengajar PADI kami yang berpengalaman menawarkan kursus-kursus dari PADI Open Water Diver sehingga ke kursus menjadi Jurulatih PADI Open Water, mengikut piawaian PADI.

Bagi mereka yang berminat untuk menyelam tetapi tidak cukup bersedia untuk mengambil kursus pensijilan, anda boleh merasai perngalaman menyelam di Discover Scuba kami. Anda akan belajar bagaimana untuk menggunakan peralatan skuba di air cetek dan mengenali serba serbi tentang keperluan ketika meneroka dunia lautan dengan lebih mudah.

Diving CoursesPrice Per Person (RM)
PADI Open Water Course1200.00
PADI Advance Course1100.00
PADI Rescue Course1200.00
PADI EFR Course550.00
PADI Dive Master Course3200.00
Nitrox Course700.00
Refresher Course (with equipment)150.00

 

Dive Package ChargesPrice Per Person (RM)
Discover Scuba Dive180.00
Individual boat dive (without equipment)100.00
Individual shore dive (without equipment)80.00
Individual boat night dive (without equipment)120.00
Shore night dive (without equipment)100.00
4 Boat Dive package (without equipment)300.00
6 Boat Dive package (without equipment)450.00
4 Boat Dive package with nitrox (without equipment)420.00
3 Boat Dive package with nitrox per day (without equipment)330.00
6 Boat Dive package with nitrox (without equipment)630.00

 

Equipment RentalsPrice Per Person (RM)
Dive Equipment Rental full set60.00 (per day)
KOLAM RENANG / JAKUZI
KOLAM RENANG / JAKUZI

An outdoor free-form leisure pool with a Jacuzzi and a kiddies pool. The pool is set amidst lush landscaped gardens.

Dress Code : Swimsuit

WIFI PERCUMA DI HOTEL LOBI
WIFI PERCUMA DI HOTEL LOBI

WIFI services are FREE to our guest in hotel lobby area.

KTV LOUNGE
KTV LOUNGE

Pusat karaoke dan juga disco yang meriah ini dilengkapi dengan peralatan serta sistem muzik yang berteknologi tinggi, sesuai kepada anda yang inginkan hiburan atau keseronokan menyanyi dan menari. Empat bilik karaoke persendirian disediakan bagi keluarga atau kumpulan kecil.

JAM OPERASI:
Harian: dari 08:00 hingga 12 tengah malam